Истината и лъжите в Дневник

Прочетете тук пълния текст на опровержението Истината и лъжите в Дневник, подготвено от мен по поръчение на Постоянната Научно-експертна комисия по Природни науки и изпратено в Дневник като право на отговор. То не е инициирано от моя лична обида или някакво лично участие в конфликта, както се представя в статията „Истини и лъжи за проектите на младите учени“.

Това, което Дневник.бг представя, е само част от моя текст, орязан по такъв начин, че да прикрие отговорността на медията, която е публикувала невярна информация, и сега се опитва да скрие отговорността и вината, която носи журналистката Веселина Фотева. Дневник.бг споменава само за статията на проф. Н. Витанов „Защо талантливите млади учени напускат България“ и крие лъжите и манипулациите в другите 2 публикации: „Преразглежда се случаят на младите физици...“ и „Цената на удоволствието да правиш наука в България“. Противно на всяка журналистическа етика, за направените изменения в подписан от МЕН текст НЕ е искано моето съгласие.

Advertisements
This entry was posted in Кой кой е, ФНИ, Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Истината и лъжите в Дневник

  1. Другарката Фотева едва ли решава какво да пише. На събирането в Парламентарната комисия тя ми взе данните за да ме интервюира. Когато ме покани беше чула моето изказване и беше получила моя текст. След това “забрави” или по-точно някой я подсети да забрави. Ясно, че там порядките са като в предшественика на “Дневник” в. “Работническо дело”.

    За интересуващите се, ето още един сайт за наука

    http://sci-society-bg.eu

    Емил Хорозов, бивш управител на ФНИ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.